2 бер. 2010 р.

Новини


На іконі церкви УГКЦ - Віктор Янукович
“Греко-Католицька Церква не зараховувала Віктора Януковича до лику святих, хоч він і зображений на іконі греко-католицького священика разом з Богородицею і ангелами.“
Саме так доводилося оправдовувати ситуацію Любомиру Гузару. Річ у тому, що в церкві УГКЦ на Донеччині на іконі поруч із Пречистою зображений Віктор Федорович Янукович. Ікона намальована десять років тому, на той час Янукович був головою державної адміністрації Донецької області.Віктор Янукович - в костюмі донбасівського зразка і з широченною смугастою краваткою, оточений сонмом донбасівських "святих". У нижній частині ікони зображені: патріарх Філарет (уродженець Донецької обл), Володимир Рибак - (у той час мер Донецька), Анатолій Шевченко - ректор інституту штучного інтелекту (у світлому кітелі), Микола Пантелюк - генерал Кальміуськой Паланки українського козацтва (у темному кітелі і кашкеті).
На іконі також зображені шахтарі, металурги, жебраки, лікарі, чернець, селянка, діти - всі вони характеризують собою соціальні верстви населення Донбасу.

У ДТП загинули священики УПЦ МП
9 лютого вночі у ДТП на трасі Харків-Київ загинули священики із Чернівців.
Три священнослужителі, послушник та три світські особи з Чернівців їхали на паломництво до Святогорської лаври Донецької області.

Незрячий священик дістався Єрусалима 
66-річному незрячому священику з Болехова Івано-Франківської області Ігорю Іваніву вдалося досягти своєї мрії - пішки дістатися до Єрусалима та зустріти Різдво у Вифлеємі.
До того, як стати священиком, Ігор Іванів працював геологом – шукав нафту на Уралі. Повернувшись в Україну, потрапив у ДТП і втратив зір. Дізнавшись про хороброго мандрівника, російські лікарі запросили його після повернення з Єрусалима приїхати в Москву, де йому зроблять операцію, яка, можливо, поверне зір.
В.К 

0 Responses to “Новини”

Дописати коментар