30 квіт. 2010 р.

Про содомський гріх – збочення


Життя - найбільший дарунок від Бога. Воно таке коротке й скороминуче, що декотрі зі створінь Божих впродовж життя навіть не знаходять часу, аби задуматися: для чого воно дане людині?

Від гріха до спасіння
Чому ми народжуємося й помираємо? Напевно є щось, що спричинює нашу смерть? Так, - це гріх. Саме через нього ми помираємо, але маємо надію на Життя Вічне. Живучи на цій прекрасній землі, ми часто забуваємо, що перебуваємо у вигнанні. Мешкаючи тут, нам важко уявити, яке воно - Життя Вічне там. Якщо людина - християнин, то усвідомлює, що вона вічна і повинна робити все для того, щоб успадкувати вічне щастя - Небо. Маємо таку нагоду, будучи ще тут на землі, а для усвідомлення Життя Вічного й Спасіння є Святе Письмо. Воно відкриває людині очі істини, бо надихнене Святим Духом через пророків та євангелистів. Саме Біблія допомагає нам пізнати Бога через Слово Боже і таким чином наблизитися до Нього.

Словами Біблії
Другим найбільшим гріхом, що кличе про помсту до неба, є содомський гріх - гомосексуалізм, лесбіянство, педофілія. Святе Письмо містить кілька фрагментів, де йдеться безпосередньо про гомосексуальні стосунки.
У П'ятикнижжі мужолозтво називається “гидотою”: “А з чоловіком не будеш лежати як з жінкою, гидота воно!… Лев. 18:22”; “А хто лежатиме з чоловіком як із жінкою, гидоту вчинили обоє вони, будуть конче забиті, кров їхня на них! Лев. 20:23”.
У Новому Заповіті мужолозтво згадується у посланнях Святого Апостола Павла: “Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне. Так само й чоловіки, позоставивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили. І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому блудові. Рим. 1:25-27”; “Знаємо ж, що закон добрий, коли хто його законно виконує; знаємо й те, що закон не даний для праведника, але для беззаконних і непокірливих, безбожних і грішників, несправедливих і нечистих, для тих, що ображають батька й матір, для душогубців, розпусників, мужоложців, розбійників, ошуканців, кривоприсяжників і для всього іншого, що противиться здоровому навчанню, за доброю вісткою слави блаженного Бога, яка мені була довірена. 1 Тим. 1:8-11”.

Позиція Церкви
Спираючись на Святе Письмо, як Католицька, так і Православна церкви засуджують прояви гомосексуалізму, вважають гомосексуалізм одним із содомських гріхів. У катехизмі Католицької церкви говориться, що “схильність до гомосексуалізму об'єктивно невпорядкована і є важким досвідом”, а особи, що випробовують таку схильність, “закликаються до чистоти”. Особам же, які свою схильність до гомосексуалізму проявляють відкрито, відмовляють у навчанні в семінарії та освяченнях. Також Католицька церква не визнає одностатевих шлюбів.

Думки патріархів
Попередній патріарх РПЦ Алексій ІІ, відповідаючи на запитання ПАРЕ, назвав гомосексуалізм “хворобою” та засудив усілякі спроби його пропагування: “Це хвороба, ця зміна людської особистості. …Якщо десь ведеться нав'язлива пропаганда гомосексуалізму, що впливає головним чином на молодь, ми вправі поставити перед суспільством питання: подумайте, що потрібно підтримувати на рівні права й політики, а що ні”. Новий Московський патріарх, з огляду, мабуть, на це, що розмовляє з “європою”, висловився дещо інакше. “Ми приймаємо будь-який вибір людини, в тому числі в сфері сексуальної орієнтації. Це особиста справа людини. Але визнання цього факту в жодному разі не змінює нашої позиції у відношенні до самого явища", - заявив патріарх Кіріл на зустрічі з генсеком Ради Європи в храмі Христа Спасителя в Москві.
Категоричним щодо содомського гріха є й глава УПЦ КП. Патріарх Філарет говорить: “Церква не може зло називати добром, а темряву - світлом. До другого пришестя Христового вона буде засуджувати і боротися з цим гріхом. І жодні мирські сили не подолають її у відстоюванні правди Божої”.
Позиція глави УГКЦ, навпаки, викликала негативну реакцію у ревних християн. На 67-ій сторінці книги “Бесіди з Блаженнішим...” кардинал висловлює таку позицію: “Вони можуть жити разом, якщо наполягають на цьому. Добре, я певною мірою можу миритися з цим”. А ще: “Ми повинні визнати, що вони страждають, що вони мають певні права - і зупинитися на цьому”. На одному із сайтів гей-спільнот геї офіційно посилаються на слова Гузара, особливо про те, що “вони можуть жити разом”.
З різким осудженням легалізації у деяких країнах одностатевих шлюбів та інших узаконень содомського гріха виступили представники нової гілки УГКЦ, сформованої внаслідок відходу значної частини греко-католиків від єресей Любомира Гузара та підпорядкованої йому ієрархії. Мова йде про УПГКЦ - Українську Правовірну Греко-Католицьку Церкву, підпорядковану Синоду, керованому архиєпископом Михайлом Осідачем. Єпископи УПГКЦ не лише піддали гострій критиці книгу Любомира Гузара “Бесіди з Блаженнішим...” за її єретичний зміст, але й виступили проти можливих поступок державою у бік легалізації проявів содомського гріха в Україні - гомосексуалізму, лесбіянства, педофілії.

Звичаї й традиції
Україна завжди вважалася країною високих моральних цінностей, особливо щодо сімейних основ. Деякі псевдоісторики, аби заплямити моральність нашого народу, вигадували у своїх “історичних” публікаціях, нібито запорізькі козаки грішили содомським гріхом. А ось що пише з цього приводу авторитетний український історик Дмитро Яворницький: “Зв'язок із жінкою і содомський гріх, з огляду на звичай, що забороняв січовим козакам одруження; кривда жінки, коли козак “знеславить жінку, як не належить”, бо такий злочин “до знеславлення усього Війська Запорізького служить”... вважалося у козаків кримінальним злочином і тягло за собою найсуворіше покарання”.

Висновок
Життя дароване нам лише один раз і більше можливості поправитися не буде. Слід завчасно думати про покаяння і жити згідно зі Словом Божим -Святим Письмом і Заповідями Божими, бо з пекла немає вороття. Диявол має ненависть до людей і заздрить їм, він намагається згубити якомога більше людських душ, зараз лукавий лютує найбільше, бо наближається кінець злу, а значить і диявола. А Господь наш, Спаситель Ісус Христос - милостивий і лагідний, Він любить усіх, котрі прийдуть і скажуть: “Господи, помилуй мене грішного”.
Слава Ісусу Христу!
Слава навіки Богу!
Василь КИРИЛИЧ

0 Responses to “Про содомський гріх – збочення”

Дописати коментар