30 квіт. 2010 р.

України чорний біль


Минуло 24 роки від вибуху на Чнобильській АЕС. Ця страшна трагедія сталася 26 квітня 1986 року.
Внаслідок трагедії були заражені ґрунт, вода, повітря, продукти. Люди намагалися знешкодити зараження, але їм це не вдалося. Наслідки тої катастрофи проявляються і сьогодні.
Якими б важкими не були наслідки аварії на атомній електростанції, гріх набагато заразніший і набагато жахливіший, аніж Чорнобиль. Гріх заражає на всі віки. Люди не змогли очистити Чорнобиль, але гріх, все-таки, очистити можна - кров'ю Ісуса Христа. Біблія каже: якщо ми сповідуємо гріхи наші, то Бог вірний і праведний, Він простить нам гріхи наші і очистить від всякої неправди.
Чому про той страшний час 86-го ми уже якось забули? Байдужість? Гордість? Від байдужості своєї ми ставимо страшну трагедію в один ряд з буденними явищами та подіями, через нашу гордість не хочемо усвідомити, що навіть ці буденні явища та події є керованими Небом, а така страшна катастрофа, якою був вибух у Чорнобилі, могла статися з Божого допусту через наші гріхи. Усі ми згрішили. Біблія каже, що коли ми думаємо, що не вчинили гріха, то ми обманюємо самі себе.
Святе Письмо розповідає, що Ісус переходив через Єрихон, невеличке місто за 27 кілометрів від Єрусалима. Закхей дуже хотів зустрітися з Ісусом, він намагався підійти до Нього та на перешкоді стояв натовп.
Часто між людиною та Ісусом стоїть гордість. Гордість - це смертельний гріх. Можливо, хтось не вважає себе грішником, йому здається, що він достатньо релігійна людина, бо ж виріс у християнській сім’ї. Але це не так, бо ж народившись у гаражі, людина не стане автомобілем. Також звичайні відвідини храму не роблять її християнином. Людина має особисто увірувати в Христа, а не Церква має прийняти рішення за неї.
Багатьом людям саме гордість перешкоджає навернутися до Ісуса. А Біблія говорить, що Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать.
...Людська байдужість. Вона роз’їдає свідомість Божого творіння - людини. Того дня, у 24-ту річницю Чорнобильської трагедії, усі вкраїнські телеканали мали б нагадувати про цей біль, однак, замість них транслювалися розважальні програми, йшли “мильні” телесеріали. А ще - пропагування “вільного” життя, розпусти, одностатевого співжиття, знахарства, екстрасенсорики, астрології тощо. Ось невеличкий їх перелік з телепрограм деяких каналів того дня: “Info-шок”, “Битва екстрасенсів”, “Comedy Club”, “Анекдоти по-українськи”, “Шустер Live”, “Мiняю жiнку”, “Знахарі”, “Кашпiровський проти Чумака”...
А ще вражає ситуація навколо Чорнобиля своїм цинізмом. Виявилося, що на великій біді, якою стала для всього світу аварія, можна ще й добряче заробити. Не йдеться про махінації з грошовими виплатами липовим “чорнобильцям”, хоча й не без них, а... про турбізнес у зону лиха.
Чорнобильська АЕС названа “найекзотичнішим” місцем для туризму на Землі. Такого визначення небезпечна зона удостоїлася від журналу “Forbes”, що опублікував список суперекстравагантних туристичних місць, де можна і відпочити, і побачити те, чого більше немає ніде в світі...
Господи, прости їм, бо не знають, що чинять. Краще - не бачити такого.
Марія ЯРОВА

0 Responses to “України чорний біль”

Дописати коментар