30 квіт. 2010 р.

Новини


Біснуваті у храмі
Страшний випадок трапився нещодавно в Чернівцях.
Пополудні до однієї з церков УГКЦ вбігли два чоловіки. Уже на порозі храму вони почали скидати з себе одіж. Повністю роздягнулися посередині церкви. Старший почав обіймати молодшого. Той вирвався і оголеним вибіг з церкви з викриками “Алілуя! Алілуя!” Потім знову забіг всередину і з дивними вигуками почав качатися по підлозі. Старший все намагався обіймати молодшого, це йому не вдавалося.У церкві було лише кілька жінок. Вони нічого не могли вдіяти з чоловіками, у яких з’явилася нелюдська сила. Хоч згодом втихомирювати біснуватих прийшли інші прихожани разом зі священиком, їм довго не вдавалося заспокоїти та одягнути грішників.
Про подію розповів місцевий священик о.Володимир Боровий.
- Я зрозумів, - говорить протоієрей. - що бачу одержимих сатаною людей. Старший чоловік намагався пояснити, що вони обидва хочуть позбутися одержимості: “Батюшка, покропи нас водою”. Я мав при собі Йорданську воду, бо йшов на освячення. Осінив чоловіків святим хрестом і окропив святою водою. На моїх очах відбулося збурення злих духів. Одразу стало зрозуміло, що тяжкі смертні гріхи поїли нутро людське, у них відібрало розум і всі ознаки людської подоби. Подібні факти описує Святе Євангеліє.
Вгамовувати чоловіків приїхав міліційний наряд та “швидка допомога” з психлікарні. Одного біснуватого виводили шестеро міліціянтів, адже полонені злим духом в часи припадку мають неабияку фізичну силу. Через бічні двері церкви оголеного чоловіка вивели на вулицю. Надворі чоловікам стало трохи краще і за п’ятнадцять хвилин їх забрала спеціалізована бригада лікарів.
Зараз із біснуватими працюють лікарі-психіатри.
Джерело: “Час”

Папа Римський відпустив “бітлам” гріхи
Протягом десятиліть Ватикан засуджував “ліверпульську четвірку” за поганий вплив, пропагування принципу “секс, наркотики і рок-н-рол”.
Незважаючи на те, що в минулому Католицька церква називала The Beatles мало не служителями Сатани, з подачі Папи Бенедикта XVI Ватикан надав групі індульгенцію, простивши усі гріхи, включаючи висловлювання Леннона про те, що вони користуються більшою популярністю, ніж Ісус Христос.
Після багаторічних суперечок служителі Святого Престолу погодилися з тим, що творчість групи є культурною цінністю й визнали четвірку далеко не найгіршими представниками рок-хвилі свого часу.
Якими будуть наступні “прощення гріхів”? Чи будемо завтра просити пробачення у гомосексуалістів без їх розкаяння, як сьогодні просимо у пропагандистів сексу, наркотиків та бунту?
Джерело: “Взгляд”

Папа назвав речі своїми іменами
21 квітня Папа Римський Бенедикт XVI вперше вдався до конкретики при опису скандалу навколо звинувачень у приховуванні педофілів з числа вищих ієрархів Римської католицької церкви.
Папа вперше використав формулювання “сексуальне насильство”. Таким чином він відреагував на прохання не використовувати розмиті фрази, а дати чітку оцінку того, що сталося.
Підсумовуючи, свій нещодавній візит на Мальту, Папа сказав на площі св. Петра: “Я хотів зустрітися з деякими людьми, які стали жертвами сексуального насильства з боку представників духовенства. Я розділив з ними їхні страждання й емоції і помолився з ними, пообіцявши вчинити дії з боку Церкви”, - сказав понтифік.
Джерело: “Кореспондент” 

0 Responses to “Новини”

Дописати коментар