30 квіт. 2010 р.

Запитували - відповідаємо


Із листа до редакції: “Поясніть, будь-ласка, значення терміну “нью-ейдж”, який часто надибуємо у працях владик із Підгірців”.
Нью-ейдж (англ. New Age, буквально “нова ера”) - рух у культурі, релігії, філософії, науці, що виник у XX столітті і охопив в першу чергу західні країни. Цей рух йде всупереч Христовій Науці й характеризується змішанням різнорідних культурних, релігійних і наукових традицій. Для порівняння: культура і субкультура.
Нью-ейдж проявляється в різних видах діяльності, зокрема, в модернізації релігій, створенні нових релігій та синкретичних філософських течій, організації медитацій тощо.
Нью-ейдж виник з багатьох причин, серед них - ослаблення впливу християнства й розвиток вільнодумства.
В 1980-ті нью-ейдж захлиснув багато країн, виникло безліч різнорідних плинів і груп, від релігійних і сектантських до спортивних й оздоровчих. Серед елементів руху нью-ейдж найпопулярнішими є гімнастика йоги, цигун або тайцзицюань, інші види гімнастики та єдиноборств, методи йогівської, китайської або буддистської медитації, динамічна медитація, безконтактний масаж, рейки, різні види цілительства, містичні групи, читання мантр, присвяти, техніки омолодження та фізичного очищення організму.
Серед постулатів нью-ейдж основними є єдність всіх релігій, віра в минулі народження й переселення душ у вигляді безпосереднього переходу свідомості від народження до народження, віра в кармічну причинність і взаємозв'язок долі з подіями минулих життів, положення про обмеженість розуму й наявність “вищого я” та “трансперсональної реальності”, положення про єдність науки, містики й релігії, віра в глибокий зміст стародавніх містичних обрядів.
Сьогодні рух нью-ейдж, фактично, став своєрідною псевдорелігією, подібно до масонських “учень”; разом узяті ці течії роблять усе, аби знищити християнство - Живу Віру, закони якої не переписуються на догоду світським правителям та руху суспільства. Бо ці закони - Святе Письмо, писане апостоломи через Святого Духа. Для християнина захоплюватися елементами нью-ейдж - чинити гріх проти Христа.
Редакція

0 Responses to “Запитували - відповідаємо”

Дописати коментар