3 квіт. 2011 р.

Стисло звідусіль


Європейський суд дозволив вішати Розп'яття в класах
Європейський суд з прав людини в Страсбурзі постановив, що Розп'яття можуть висіти в класних кімнатах європейських шкіл. У листопаді 2009 року страсбурзький суд вже виносив рішення з цього питання - тоді він став на бік позивачки, яка живе в Італії, уроженки Фінляндії. Соїле Лаутсі заявляла, що Розп'яття, яке висить над класною дошкою, порушує принцип відокремлення Церкви і держави та обмежує права її дітей. Уряд Італії подав апеляцію, результатом розгляду якої Великою палатою ЄСПЛ стало нове рішення від 18 березня. За це рішення проголосували 15 суддів, проти - всього 2.


Гей-лихоманка минає - ще одна перемога здорового глузду
Високий суд Лондона скасував рішення Комітету рекламних стандартів Великобританії (ASA) про заборону реклами церкви в ірландському місті Белфаст, повідомляє BBC News. Раніше регулятор побачив у рекламі Вільної Пресвітеріанської Церкви ознаки гомофобії. Листівки, які поширювала церква, містили зображення Гей-прайд ("гей-гордість") параду, що проходив у Белфасті в серпні 2008 року. Реклама була озаглавлена "Слово Боже проти содомії" і закликала всіх бажаючих провести мирне зібрання зі співом.

У Британії вийшов підручник про секс для першокласників
Британські чиновники від освіти вирішили навчити уму-розуму першокласників і взяли на озброєння нові підручники з сексу для 5-річних дітей. Сексуальна освіта малюків на цей раз не обмежиться маточками і тичинками. Дітям розкажуть про такі дорослі проблеми, як ерекція, мастурбація, проституція, а також наочно продемонструють різні секс-позиції.


У Йорданії знайдено 70 нових папірусів, в яких ідеться про Месію і Воскресіння
Вчені вважають, що історичні тексти, знайдені в одній із печер в Йорданії, представляють собою свідоцтва про останній період земного життя Ісуса Христа. Дослідників надихнула знахідка близько 70 папірусів невеликого розміру, які містять тексти давньоєврейською мовою, що говорять про Месію і Воскресіння.

Уряд Британії фінансує тих, хто переслідує християн
Глава католицької церкви в Шотландії, кардинал Кейт О'Брайен обурений тим, що уряд Великобританії надає Пакистану, мусульманській країні, майже мільярдів фунтів, жодним словом не згадуючи про права християн, - повідомляє спеціально для Християнського Мегапортала invictory.org Католицький оглядач. "Годі вже фінансувати країни, які переслідують християн", - прокоментував він повідомлення про подвоєння Великобританією допомоги Пакистану.
Джерело: www.pravdyvo.co.cc

0 Responses to “Стисло звідусіль”

Дописати коментар