31 серп. 2009 р.

Монсеньйоре, маску знято!


Під стінами Львівської ОДА 13 серпня пройшла мирна молитовна акція протесту, в якій взяли участь сестри контемплятивного монастиря, єпископи та священики правовірного синоду УГКЦ, вірні різних областей України. Подія  викликала широкий резонанс у ЗМІ. На адресу редакції вісника надійшли відгуки щодо акції, реакцію на неї проводу “офіційної” УГКЦ.

Дивує позиція офіційної церковної влади УГКЦ, виражена устами монс.Йосифа Міляна. Він називає Правовірний Синод небезпечною сектою, подібною до "Білого братства", і з огляду на це застерігає перед небезпекою, яку Правовірна Церква становить для України.
Однак "Біле братство", яке бере своє коріння в індуїстській секті Гарі-крішна, декларує, що ключовою постаттю культу "живого бога" обрана Марина Цвігун,  яку самі "білі брати" знали як світську особу і висловлювали сумніви щодо її високої моральності. Монс. Мілян і вхопився за ключове слово "живий бог", тому всіх, хто проповідує Живого Бога, а це насамперед, Свята Євангелія, ціле Святе Письмо, звалює в одну купу з "Білим братством".
Забуває єпископ, що "Божий дім - це Церква Живого Бога, стовп і підвалина істини" (пор. І Тм. 3,15).  Святі апостоли Варнава і Павло закликали: "Люди, що ви робите? Та ми … благовістимо вам відвернутися від цієї марноти до Живого Бога, Який створив небо, землю, море і все, що в них!" (Ді. 14,15). У Святій Літургії перед Святим Причастям ціла церква молиться і визнає: "Вірую, Господи, й ісповідую, що Ти єси Христос, Син Бога Живого…". Це найсвятіші слова кожного християнина.
Проблема керівників "офіційної" УГКЦ в тому, що вони бачать лише "фотознімок" Ісуса і не знають Його в обличчя, бо очевидно ніколи не зустрічалися з Ним. У своїй релігійній діяльності вони повторюють тільки те, що чули і читали, але не мають особистого досвіду життя в Ісусі.  Тому, напевно, думають, що Живий Бог - це абстракція, а реальність цих слів пов'язує тільки з "Білим братством".
Про Бога Живого вчать людей підгорецькі владики. Того, про якого свідчить Свята Євангелія, Який Той Самий учора, сьогодні і навіки (пор.Євр.13,8), Який робить чудеса і зцілює зараз, але тільки тих, хто вірує в Нього. Багато хто відчув на собі ті чуда.
Що ж до реакції монс. Міляна на служіння підгорецьких владик, то сам Господь це передбачив: "Ненавидить вас світ - то знайте: Мене він ще перед вами зненавидів… Я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ" (Ів. 15 18-19). Чи ж може той, хто не знає Бога Живого, називати себе християнином?
Шановний монсеньйоре! Маску знято з вас вашими ж словами. Ви показали себе як ворог Христа. Це про теперішній офіційний провід УГКЦ у Святому Письмі написано: "за останніх часів деякі відступлять від віри і пристануть до духів обманних і навчань бісівських" (І Тм. 4,1). Будьте обережнішими у своїх оцінках. А для добрих нормальних християн на підбадьорення хочу нагадати слова апостола: "Змагайся добрим змагом віри, старайся осягнути життя вічне, до якого ти покликаний… Благаю тебе перед Богом, який усе оживлює, і перед Христом Ісусом.. , щоб ти зберіг заповідь без плями, без догани -аж до появи Господа нашого Ісуса Христа" (І Тм. 6, 12-14)
Тарас, інженер
В телепередачі монсеньйор Мілян впевнено говорить, що всі закиди проти Гузара  є  безпідставними. А мені здається, що якщо прості студенти спромоглись знайти і прочитати "Бесіди з блаженнішим Любомиром Гузаром", то аж ніяк не пасує поважному єпископу не знати про існування цієї книжки. Якщо Правовірний Синод єпископ Мілян прирівнює до "Білого братства", то яке порівняння він підбере до церкви, на чолі якої стоїть віщун, що перевіряє ліки маятником, не вірить у вічність пекла, стверджує, що Марія була звичайною жінкою?.. Після таких відкритих заяв було б дуже дивно, якби кардинал Гузар визнавав примат папи. Ось кого захищає владика Мілян. "За плодами пізнається дерево". Плодом Гузара  є "Бесіди…", "православ'я", духовний занепад, а плодом владик Правовірного Синоду є покаяння, навернення і захист чистоти віри.
Дивно, що ті "Бесіди…" переписано купу паперу, а єпископ Мілян про них ще не чув...
Марія, студентка

0 Responses to “Монсеньйоре, маску знято!”

Дописати коментар